Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys ‒ BirdLife Suomi

 

          

 

Lintupaikat

Linturetki Suupohjaan

Retkipaikka porukan mukaan

Linturetki on parhaimmillaan sopivassa porukassa. Retki ja sen tyyli riippuvat suuresti siitä, kenen kanssa liikkeelle lähdetään. Lapsien kanssa liikkuvien, tunnelmaa etsivien, aktiivibongareiden ja rengastajien retket voivat olla aivan erilaisia.

Retkipaikka valitaan tavoitteiden mukaan. Lintujen muuttoaikaan suosimilla ruokailu- ja levähdyspaikoilla voi nähdä paljon lajeja ja lintuja. Jonkin tietyn lajin näkeminen voi vaatia retken juuri tietynlaiseen ympäristöön juuri oikeaan aikaan. 

Vuodenaikaa lyhyempinä ajanjaksoina päivän sää on linnuille tärkeää. Esimerkiksi lintujen muutto etenee parhaiten sopivan myötäisillä tuulilla. Sopiva sää voi tuoda paljon lintuja lintupaikoille, tai tyhjentää paikat linnuista lähes kokonaan.

 

Lintupaikat Suupohjassa

Suupohjan maisemat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn lintujen seurassa. Alueelta löytyy hyvin erityyppisiä kohteita, joilla voi tutustua suomalaiseen linnustoon hyvin laajasti.

Linturetkelle voi lähteä vuoden jokaisena päivänä, mutta vuodenaika antaa linturetken puitteet. Kesällä valoa ja lintuja riittää vuorokauden ympäri, mutta sydäntalvella päivät käyvät lyhyiksi. Mielenkiintoisimmat lintupaikat ja näkyvimmät linnut vaihtelevat vuodenaikojen mukaan.

 

Parhaat paikat palvelevat kaikkia

Suupohjan parhailla lintupaikoilla on parhaina päivinä runsaasti lintuja. Helpot retkikohteet ovat hyvien teiden tuntumassa lyhyen kävelymatkan päässä. Lintutorni, nuotiopaikat ja retkeilyreitit lisäävät retkikohteen antia.

Helppoja ja monipuolisia linturetkikohteita ovat esimerkiksi Kristiinankaupungin Pohjoislahti, Närpiön Piolahti, Kauhajoen Kauhaneva, Teuvan Suksenjärvi, Isojoen Kodesjärvi sekä Kurikan Jyllinkoski ja Jurvan Levaneva.

 

 Lintutorni      Luontopolku      Retkeily-          Luonto-          Nuotio-            Laavu              Kota             Käymälä        Opastus-           Muu              Hiihto-             Riippu-         Levähdys-

Luontotorni                               reitti               kohde             paikka                                                                                  piste           nähtävyys          reitti                 silta                paikka

 Näkötorni

 

 Näköala                                 Soveltuu                               Soveltuu

 Hyvä havaintopaikka             lapsille ja perheille                liikuntarajoitteisille