Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys ‒ BirdLife Suomi

 

          

 

Yhdistys

Harrastus yhdistää

Linnut yhdistävät harrastajia ja yhdistys harrastajia. Suupohjan lintutieteellinen yhdistys organisoi paikallista lintuharrastusta ja osallistuu valtakunnallisen Birdlife Suomen toimintaan.

Yhdistyksessä alueemme linnuista kiinnostuneet harrastajat löytävän samanhenkistä porukkaa. Yhdistyksen kautta saa tietoa Suupohjan linnusta ja ajankohtaisista tapahtumista. 

Lintuharrastus ei katso ikää, sukupuolta tai kokemusta. Mukaan sopivat kaikki.

Linturetki Suupohjaan

Monta tapaa harrastaa

Lintuja voi harrastaa monella tapaa. Harrastukseksi voi riittää kotipihan lintujen seuraaminen tai linnunpönttöjen ja lintulaudan ripustaminen.

Harrastaa voi retkeilemällä erilaisilla lintupaikoilla katselemassa lintuja. Monet laskevat näkemiään lajeja tai yksilöitä. Osa harrastajista kulkee pitkiäkin matkoja lintujen perässä pinnoja kerätessään.

Lintupaikoilta kirjatut lintuhavainnot kertovat usein tärkeää tietoa lintujen ja niiden elinympäristöjen tilasta. Harrastajat keräävät paljon arvokasta tietoa linnuista.

Harrastaja voi myös osallistua monenlaisiin seurantoihin tai tutkimuksiin. Esimerkiksi lintujen rengastus on tärkeää tutkimusta, jonka toteuttavat pääosin vapaaehtoiset harrastajat.

Yhdistys toimii

Suupohjan lintutieteellinen yhdistys kerää ja arkistoi lintuhavaintoja sekä osallistuu valtakunnallisiin seurantoihin. Lintuhavainnot voidaan jalostaa erilaisia yhteenvedoiksi ja katsauksiksi, jotka kertovat Suupohjan linnustosta.

Suupohjan linnuista ja lintupaikoista kerrotaan esimerkiksi näillä nettisivuilla. Yhdistys julkaisee myös Hippiäinen-lehteä, jonka sivuilla on paljon tietoa alueemme linnuista ja lintuharrastuksesta.

Yhdistys kokoontuu vuosittain pari kertaa kokouksen ja lintuaiheisen ohjelman merkeissä. Lisäksi yhdistys järjestää esimerkiksi linturalleja ja erilaisia linturetkiä.

Paras tapa opetella lintuja on lähteä kokeneemman harrastajan mukaan. Suupohja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet monipuoliseen harrastamiseen. 

 

Tunnelmia ja tutkimusta

Lintujen harrastaminen voi olla silkkaa nautintoa. Linturetkelle voi lähteä tunnelman mukaan, ja nauttia luonnon annista täysin rinnoin ilman suurempia tavoitteita.

Lintuharrastukseen voi liittää myös vakavampia tavoitteita. Lintujen rengastaminen tai erilaisiin tutkimuksiin osallistuminen voi antaa sisältöä lintuharrastukseen ja kannustaa liikkeelle.

Lintuharrastus voi olla hyvä motivoija luonnossa liikkumiseen, jos retkeillä malttaa liikkua lihasvoimin. Maastossa liikkuminen on monipuolista ja luontevaa kuntoilua, jossa esimerkiksi urheiluvammojen riski on vähäinen.